K2
(A blog pihen.)

This Movie Is Broken

March 7, 2011

Elhatároztam, hogy írok filmekről is. Valószínűleg némileg under the radar indie csodákról, mert nem akarok ugrálgatni olyanokkal, amiről mondjuk a filmbuzin már született tisztességes kritika is.  Sokat elmond egyébként a filmnézési szokásaimról, hogy ezt a darabot annyi alapján töltöttem le, hogy egy Broken Social Scene koncertre viszi benne a főhős a csajt, valamint hogy ezt a bevezetőt úgy írom, hogy még nem is láttam a filmet.

Szóval ez félig egy koncertfilm. Nagyrészt a Broken Social Scene koncerten játszódik, ami egy kanadai indie rock banda kollektíva 6-19 taggal, nem hallgattam sosem agyon őket, de megvannak Peti szedett-vedett zenetárában. Mindenesetre a feltételezésem, hogy ez olyan Nick and Norah féle megyünk a koncertre nagy kaland lesz kissé kifordult, tulajdonképpen ezalatt végig a banda zenél, néha lehalkítva egy-egy párbeszéd erejéig. A nagy románc egészen súlytalan, igazából cselekmény sincs, a film tényleg broken, inkább csak egy feelgood massza az egész.

Nem feltétlenül rossz értelemben, a zene erős gerincet adott, bár voltak képek ahol látszott, hogy itt szerettek volna valami hangulatot áthozni, és elismerően mosolyogtam ugyan, de nem markolt bele rideg szívembe. Sajnos eddig a kanadai független filmek nem vettek le a lábamról, a kettő közül legalábbis, amiről tudtam, hogy az.

Igazából nem akartam kritikát írni, még ajánlót se nagyon, ez csak egy töltelék poszt.

Comment

Comments are closed.

about

yet another indie guy

archive